CUMHURİYET KAZANIMLARI SEMİNERİ

CUMHURİYET KAZANIMLARI SEMİNERİ

05.10.2016 tarihinde saat 19.00-20.10 arasında Bursa Osmangazi/Mudanya/Muradiye Rotary Kulübü Guvarnörü ve KOSGEB Eğitmeni Sn. Memiş Yılmam yurdumuzda "Cumhuriyet Kazanımları" semineri verdi.

Seminere, 2015-16 Rotary Kulübü ikinci dönem başkanı Ezel Zeydanlı ve eşi Nazan Zeydanlı, 2016-17 Rotary Kulübü başkanı Can Özpehlivan ve eşi Dr. Fatma Özpehlivan, Memiş Yılmam'ın öğrencisi Meral Türkeş, yurt müdürü Sema Üçok, müdür yardımcısı Meliha Çoşkun, belletmen öğretmen Hatun Soğucak ve 59 öğrenci katıldı.

Anadolu Kadınları'nın özelliklerinin anlatılmasıyla başlayan seminer, İslamiyet öncesi ve sonrasında kadının toplumdaki yeri anlatılarak devam etti. Osmanlı döneminde kadın algısındaki değişikliğin nedenleri ve kadınların toplumsal hayattan uzaklaştırılma süreci de ifade edildikten sonra Kurtuluş Savaşı'nda erkeklerle birlikte omuz omuza savaşan kadınlarımızın isimleri tek tek söylenerek, Cumhuriyet'in Türk Kadınına kazandırdığı haklar üzerinde duruldu. Tek eşlilik, seçme seçilme hakkı, mirastan pay alma, karma okullar, medeni kanunda kadının yeri gibi kazanılan haklar ve bu hakların önemi üzerine konuşuldu. Slâyttan görsel materyallerle desteklenen anlatım kızlarımız için oldukça faydalı oldu.

Seminer sonrası öğrencilerimize konu hakkındaki fikirleri soruldu. Tek tek söz alan öğrencilerimiz cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkacaklarını ifade ettiler.  Yarının aydınlık geleceği için bugünden kendi haklarını savunmaları gerektiğini vurguladılar. Atamızın bize sunduğu hakları her zaman sahip çıkacaklarına birer cumhuriyetçi birey olacaklarına söz verdiler. Çok dikkatli bir şekilde dinlenen seminer öğrencileri bilgilendirip düşündürmüştür.

Konuklarımız da Türkiye'nin Cumhuriyet'e inanan ve devamlılığı için çabalayan güçlü kadınlara ihtiyacı olduğunu belirttiler. Yurt müdürü Sema Üçok, Cumhuriyet'in insan ve kadın hakları için tek gerçek yol olduğunu belirttikten sonra,  yetiştirdiğimiz tüm ÇEK kızlarının Cumhuriyet'i yaşatarak bizi yanıltmayacağına olan inancını ifade etti. 

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.