Cumhuriyetin bekçileri Ata’sının izinde

Cumhuriyetin bekçileri Ata’sının izinde

Cumhuriyetin bekçileri Ata'sının izinde

 

Bursa Rotary Kulübü'nün davetlisi olarak Samsun'a giden 19 Kır Çiçeği, 19 Mayıs 1919'un 100.yıl coşkusuna ortak oldu, yurdun dört bir yanından gelen gençler ile birlikte "Atam İzindeyiz" diye haykırdı.

Kır Çiçekleri, 100. yıl coşkusunu ilk olarak uçak yolcularına yaşattılar.  "Gençliğin Atatürk'e Cevabı"nı okuyan Kır Çiçekleri, İzmir marşıyla da yolculara duygulu anlar yaşatıp bol alkış aldılar.

Özgürlük ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı Samsun'da üç ayrı yerde düzenlenen törenlere katılan Kır Çiçekleri,  duygu seline kapıldılar.

"Ruh ve heyecan anlatılmaz, yaşanır" diyen Kır Çiçekleri, "Bir an Atamız limana çıkacak diye düşledik. Görmek, dokunmak, yanında olmak... Atmosfer öyle muhteşem ki gerçekten Atamızın bir yerden çıkıp geleceğini düşünmeden edemiyorsunuz" diye duygularını dile getirdiler.

Kır Çiçekleri, böyle bir güne tanıklık etmelerini sağlayan Bursa Rotary Kulübü ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne çok teşekkür ettiler, Atatürk gençliği olarak, ilke ve devrimlerinden ayrılmayacaklarına, İstiklal ve Cumhuriyetin sonsuza kadar bekçisi olacaklarına söz verdiler.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.