GUHEM’de gezisi

GUHEM’de gezisi

Güler - Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Öğrencileri (Kır Çiçekleri) Türkiye'nin uzay temalı ilk eğitim merkezi olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği'nin (BUİKAD) organize ettiği gezide Kır Çiçekleri'ne, BUİKAD eski Başkanı ve Kız Yurdu Yürütme Kurulu Başkanı İpek Yalçın, BUİKAD Üyeleri Tülin Geçer, Neslihan Delen, Nazan Akıncı, Gönül Uman, Gülnur Algül ve Gülseren Yaman eşlik ettiler.

GUHEM havacılık galerisinde, uçuşun tarihinden günümüze gelişen teknolojileri incelerken, interaktif deneyim alanlarında uçmanın hisleri ve teknikleri hakkında birçok bilgi edinen öğrenciler, galeride bulunan gerçek ölçekli bir AIRBUS A320 uçağının pilotaj, kabin ve kuyruk bölümlerini yakından inceleme fırsatı buldular.

Geçmişten günümüze insanoğlunun uzay yolculuğunda kaydettiği aşamaları gören Kır Çiçekleri, uluslararası uzay istasyonunda astronotların nasıl yaşadığını ve gelecekte uygulanabilecek yeni teknolojilerle neler yapılabileceğini öğrendiler.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.