Hep Beraber Derin Bir Nefes Aldık

Hep Beraber Derin Bir Nefes Aldık

16.02.17 tarihinde 18.00-19.00 arasında Muradiye Rotary Kulübunden Uzman Eğitici Sn.Rabia Yılmam " Duygu ve Nefes Teknikleri ile Stres Yönetimi "  seminerini verdi. Nefesin Yaşamsal Önemi ve Nefes Teknikleri seminerinin devamı niteliğinde olan bu seminere yurt müdürü Sema Üçok, belletmen öğretmenlerden Gülsüm Gençkan, Hatun Soğucak ve 50 öğrenci katıldı.

Seminer, Nasıl doğru nefes alınır? Doğru nefes almanın kaliteli yaşam ile ilgisi nedir? sorusuyla başladı.Yılmam, "Doğru nefes burundan alınıp burundan verilir. Ağızdan alınan nefes filtrelenemediği için vücut, ısısını dengeleyemez bu da sağlıksız bir yaşama yol açar. Dilimizi hafifçe damağımıza koyarak burun alıp burundan verdiğimiz nefesin tüm vücutta dolaşma imkanı olur. Aldığımız nefesin yararlı olması da bazı koşullara bağlıdır. Örneğin, alınan nefes ne kadar uzun sürede boşaltılırsa, nefesten yararlanma şansımız da o kadar artar. Bu durumda; sadece doğru nefes almak değil onu kullanmakta aynı derecede önemlidir. Ayrıca doğru nefes alarak daha sakin ve soğukkanlı, günlük yaşadığınız sıkıntılar karşısında mantıklı ve yerinde karar alabilirsiniz. Doğru kararlar da başarıyı beraberinde getirir" dedi.

Daha sonra öğrencilere ilk seminerde yaptırdığı 2 kısa 1 uzun 21 kere nefes egzersizini hatırlatarak yeniden uyguladı. Bu egzersizin özellikle stresli zamanlarda yapılmasının rahatlamak için çok etkili bir yöntem olduğunu vurguladı. Öğrencilerimize, anlatılan tüm yöntemleri hayat boyu yapmalarını tembihledi kızlarımıza başarılar dileyerek semineri tamamladı.

 

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.