İkinci Dönem Sağlık Seminerleri Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri ile Başladı

İkinci Dönem Sağlık Seminerleri Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri ile Başladı

İkinci dönem kurumumuzda çalışmaya başlayan Doktor Nedim Tıkız 16.02.2017 saat 17.00-18.00 arasında "Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri" konulu sağlık seminerini verdi. Seminere yurt müdürü Sema Üçok, müdür yardımcısı Meliha Çoşkun ve 27 öğrenci katıldı.

Kurum doktorumuz konuyu slaytlarla anlatmış, bulaşıcı hastalıkları kategorize etmiştir. Bunlardan: Hava Yoluyla Bulaşanlar; grip, nezle, verem, kabakulak, verem, Yiyecekler ve Suyla Bulaşan Hastalıklar; tifo, dizanteri, kolera, Hastalık Taşıyıcı Canlılarla Bulaşan Hastalıklar; kuduz, sıtma, veba, Dokunma ve Eşyalarla Bulaşan Hastalıklar; uyuz, mantar hastalıkları, AIDS, hepatit gibi hastalıkları anlattı.

Tüm bu hastalıklardan korunma yöntemleri farklılık gösterse de temelde tüm hastalıklardan korunmak için temel şartın temizlik olduğunu vurguladı. Bunun dışında, kişilerin sağlıklı beslenme, düzenli uyku, aşı yaptırması, düzenli doktor kontrolleri gibi faktörlere dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca sağlık kuruluşlarının da toplumu bilinçlendirmek için üzerine düşen görevi yerine getirmesinin salgınlardan korunmak için en önemli etken olduğunu ifade etti. İlgiyle dinlenen seminer öğrencilerimize yararlı olmuştur.

 

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.