"Kır Çiçekleri Hak'larından Gelecek"

"Kır Çiçekleri Hak'larından Gelecek"

Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yurdumuzda "Kadın Hakları" konulu bir seminer gerçekleştirdik.  Konuğumuz Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyon Üyesi avukat Nevin Cambaz idi. 09.03.2017 tarihindeki seminere, Yürütme kurulu üyemiz Canan Şener, yurt müdürü Sema Üçok, belletmen öğretmenler Gülsüm Gençkan, Hatun Soğucak ve öğrenciler katıldı.

 Nevin Canbaz, "kadın ve erkek arasındaki farklar nelerdir" diye sorarak başladı seminere. Verilen cevaplar doğrultusunda kadın ve erkeğin cinsiyet dışında farkı olmadığı, kadının da erkeğin yaptığı her şeyi yapabildiği ve hatta çok yönlü olduğunu bu durumda kadın ve erkeğin eşit hakları olmaması için bir neden olmadığını ifade etti.  "Kadının da yaşama, eğitim, mülkiyet, sosyal ve ekonomik haklarının olduğu ancak bu hakların kullanılması ve hayata geçirilmesi konusunda yetersiz kalındığını söyledi.  Kadının, hayat boyu eşit olma mücadelesi verdiğini ve bu yolda türlü engelle karşılaştığını, bazen ailesine, bazen eşine ve bazen de toplumun tümüne karşı verdiği bu mücadelede şiddetin her türlüsüne maruz kalan kadının en sık karşılaştığı baskı ise psikolojik şiddettir " dedi.  Bu konuların dışında cinsel şiddete ayrı bir başlık açan konuşmacımız, istismar ve cinsel şiddetin ülkemizde sık yaşandığını ifade etti. Tanık olduğu davalar üzerinden bu konuyu örneklendiren Canbaz, yaşanılan kötülükler konusunda sessiz kalınmaması ve korkmamanın önemli olduğu ve gerekli kurumlara başvurarak mücadelenin sürmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca kadınların eğitilmesi kadar erkeklerin eğitilmesinin de çok önemli olduğunu vurguladı.

 Soru ve cevaplarla devam eden seminer öğrencilerimiz için oldukça faydalı oldu. Merak ettikleri tüm soruların cevaplarını alan öğrencilerimiz, bu haklı mücadeleye her daim destek olacaklarını ifade ettiler. Öğrencileri ve bizi tanıdığı için memnun olduğunu söyleyen Canbaz, semineri sonlandırdı. Biz de paylaştığı bilgiler için teşekkür ederek, konuğumuzu uğurladık.

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.