KIR ÇİÇEKLERİ SANAT GÜNEŞİYLE AYDINLANDI

KIR ÇİÇEKLERİ SANAT GÜNEŞİYLE AYDINLANDI

                    

 

 

       Piyanist Ata Üstün Bilgin,  Kır Çiçekleri yararına verdiği konserde izleyicilere klasik müzik ziyafeti verdi.

       Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda düzenlenen gece, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.

       Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar yaptığı konuşmada, "Geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar, özgür düşünen bireyler yetiştirmek" amacıyla kurulan ÇEK'in, 23 yılda bin 804 ortak, bin 560 öğrenci, 212 çalışanı ve binlerce gönüllüsüyle Bursa'nın gurur kaynağı olduğunu söyledi.

      ÇEK'in sosyal sorumluluk projesi "Kır Çiçekleri Okusun Diye" hakkında da bilgi veren Küçükkayalar, "ÇEK'in eğitime yaklaşımı, salt akademik başarılarla yetinmek değil, bunu sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerle bütünleştirmektir. 21. yüzyılın Türkiye'sini sanat, kültür ve spor ile birlikte eğitilmiş bireyler kuracak ve yaşatacaktır" diye konuştu.

      Konserin birinci bölümünde Bach, Mozart, Schubert, List'in eserlerini seslendiren Piyanist, ikinci bölümde, Gadfather (Jazz), Sarı Gelin ve Yiğidim Aslanım (Rahmaninov stilinde), Haydar Haydar (Deyiş tarzında - Dünya premiyeri) parçalarıyla da salonu dolduranları mest etti.

       Program sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan ve iki kez bis yapmak zorunda kalan genç sanatçı Ata Üstün Bilgin'e Kır Çiçekleri tarafından çiçek takdim edildi.

 

 

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.