Kır Çiçekleri Ulu Önder Atatürk'ün Huzurunda

Kır Çiçekleri Ulu Önder Atatürk'ün Huzurunda

 

12.11.2016 Cuma günü saat 01.00'de Atamızın huzuruna çıkmak üzere Ankara'ya doğru yola çıktık.  40 öğrenci ve 2 belletmen öğretmenle birlikte, 2440.Bölge Guvarnörü İsmail Rodoplu'nun eşi Cemile Rodoplu, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü'nden emekli öğretim görevlisi aynı zamanda 2440.Bölge 1.grup Rotary Kulübü Guvarnör Yardımcısı Memiş Yılmam'ın eşi Rabia Yılmam ve Bursa Demirtaş Rotary Kulüp Başkanı Guvarnör Yardımcısı Ahmet Benli de geziye katılarak öğrencilere rehberlik etti.

Yolculuğa başladığımız andan itibaren öğrencilerimizin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Çoğu daha önce Ankara'yı hiç görmemişti. Bir yandan başkenti ziyaret edecek olmanın mutluluğu, bir yandan Ata'nın huzuruna çıkmanın heyecanı ve haklı gururu hepsini sarmıştı. Bilecik ve Sivrihisar'da verilen kısa molaların ardından 08.00'de Ankara'ya vardık.  Kahvaltının ardından Ankara Ulus meydanında bulunan I. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasına geldik.  Düzenli sıra olan öğrencilerimiz binayı gezmek üzere hazır bulunuyorlardı. Biraz bekledikten sonra giriş yaptık.  Koridorda bulunan bazı obje, belge ve yağlı boya tabloların incelenmesinden sonra Riyaset Divanı, Encümen Odası, Dinlenme Salonu gezildi. Özellikle ilk haliyle korunulan ve milletin de katkılarıyla düzenlenen Meclis Toplantı Salonu öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle incelendi. I.TBMM binasının ardından, 1924-1960 yılları arasında Atatürk ilke ve inkılâplarının gerçekleştirildiği; Cumhuriyetimiz'in gelişmesi için çok önemli çağdaş kararların alındığı;  II. TBMM binası şimdiki adıyla II. Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Müzesi gezildi. Farklı işlevlerdeki odaların bulunduğu bu iki katlı binada da yine özellikle Meclis Toplantı Salonu merakla gezildi.  Çünkü Atatürk, bu salonda Cumhuriyet tarihinin en önemli kaynaklarından biri olan "Nutuk" u okumuştu. Salonda bulunan balmumundan yapılmış heykeller, Nutuk'un bazı kısımlarının Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından seslendirilmesiyle canlandırılmışidi.  Nutuk pasajları okunurken, orada bulunan tüm ziyaretçileri adeta bir zaman yolculuğuna çıkardı. Ulu önderimizin "Büyük Millet Meclisi, Türk Milletinin asırlar süren arayış arının özü ve onun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsalidir"  sözlerinin doğruluğunu yeniden hatırlayarak gezimizin TBMM binaları kısmını tamamladık.

Anıtkabir'e geldiğimizde ise kızlarımızın ve diğer tüm ziyaretçilerin yaşadığı manevi huzuru hissetmemek mümkün değildi. O kalabalık, Cumhuriyetin asla yok edilemeyeceğini kanıtlar nitelikteydi. Sıraya dizilmiş öğrencilerimiz töreni heyecanla bekliyorlardı. Saygı duruşunun ardından tören başladı. Şanlı askerlerimizin önderliğinde yapılan töreni izlerken hepimizin tüyleri diken diken oldu. Bize böyle bir vatan bıraktığı için minnetle andığımız Atamıza bir çelenk sunduk. Gözyaşları içersinde izlediğimiz bu töreni, yüreğimizin en derinine sakladık. Anıtkabir ziyareti hepimizi büyülemişti ve müze kısmına geçtik. Atatürk'ün Özel Eşyalarının bulunduğu bölümde yer alan mühürleri, silahları, giysileri her şey inanılmaz etkileyiciydi. Daha sonra yağlı boya tabloların, büst ve mezar odaların, Atatürk'ün Çalışma Odasının ve Özel Kitaplığının bulunduğu alanları gördük. Tüm bu atmosferi solumak kızlarımız için çok büyük şanstı. İsmet İnönü'nün Mezarı ve Sergi Salonu'nu gezdikten sonra Anıtkabir ziyaretimiz son buldu.

Son olarak, MTA Tabiat Tarihi Müzesi'ni gezdik. Fosiller, mercanlar, süngerler, yaşamış ve yaşamakta olan hayvan ve bitki örneklerinin bulunduğu müze öğrencilerimiz tarafından oldukça beğenildi.Gezi programımız 16.30'da sona erdi. Bursa'ya doğru yola çıkarken, Atamızı ziyaret etmenin huzuru ile birlikte ve ömrümüz boyunca unutamayacağımız tüm bu güzel hatıraları belleğimize kazıdık.

 

 

 

 

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.