"Liderlik Ve Özgüven" Seminerinden...

"Liderlik Ve Özgüven" Seminerinden...

                                                                                                      LİDERLİK VE ÖZGÜVEN

          17 Şubat 2018 Cumartesi günü 09:30-18:30 saatleri arasında Gönlü Ferah Otelinde, Uluslararası Rotary 2440. Bölge İnteract Ryla Seminerinde " Liderlik ve Özgüven"konusu işlendi.  Seminere öğrencilerimizden Ceren Efe, Kübra Ahmet ve Damla Mençek katıldı.    Etkinliğe katılan öğrencilerimiz etkinlik hakkındaki düşüncelerini yazı ile paylaştılar.  Katılan öğrencilerimizin yazılarından alıntılar aşağıdadır.

          Ceren Efe;  17 Şubat 2018 Cumartesi günü gerçekleşen Rotary Kulübü 2440.Bölge Semineri'ne Gönlüferah Hotelinde saat 10'da katıldım. Konu Liderlik ve Özgüvendi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan seminer, Demirtaş  Rotary Guvernörü ve Demirtaş İnteract Başkanı'nın konuşmalarıyla devam etti. Güz Erdem'in eşliğinde Tanışma ve Kaynaşma oyunlarına katıldık. Serhan Şençayır ve Semra Avdıcı ile Beden Dili ve Hitabet Workshop'u ile daha iyi iletişim nasıl kurulur? hitabetimiz nasıl olmalı? sorularına cevaplarımızı bularak karşımızdaki ile en etkili iletişimi nasıl kurabileceğimizi öğrendik. AVP Tiyatrosu Eski Müdürü Halil Balkanlar'ın küçük piyesleri ve muhteşem tiyatro oyunculuğu ile bir kişinin bizi dikkatle nasıl dinleyebileceğinin farkına vardık. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı H. Kemal Süher ile Lider kime denir? Nasıl Lider olunur? Soruları cevaplandı. Geleceğin mesleğinin beyinle ve teknoloji ile nasıl olacağı konularını anlattı. Son olarak da ülkemizin Moda sektörünün önemli duayenlerinden Raşit Bağzıbağlı'nın geçmiş haftalardaki defilesini nasıl gerçekleştirdiğini ve Moda hakkındaki merak ettiklerimizi öğrendik. Ufak bir konserle günü sonlandırdık. Seminerden çıktığımda hayli bilgi sahibiydim. bana bu imkanı sağlayan  ÇEK'e ve Rotary kulübüne şükranlarımı sunarım.

        Damla Mençek;  Sosyal Bilimler Lisesi 9.sınıf öğrencisiyim. Bu seminer  oldukça yararlı  oldu, bana ve  hayatıma yön verebilecek  bilgiler edindim. Toplumda farkındalık yaratmanın çok önemli olduğunu anladım. Bu kadar hızlı gelişen teknoloji etkisiyle insanların iletişimi zedelenmektedir. Oysa iletişimin toplum için çok değerli olduğunun farkına vardım. Bana bunları fark ettiren Rotary ailesine,  seminere katılmam için  olanak sağlayan ÇEK'e  teşekkür ediyorum.

 

       Kübra Ahmet;  Cumhuriyet Anadolu Lisesi 11. Sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim. Bu seminerde toplum karşısında nasıl güzel ve etkili konuşuruz, kendimizi nasıl daha güzel ifade edebiliriz; kısacası konuşmanın ve hitabenin çok önemli olduğunu öğrendim. Seminerin en güzel yanı hepimize eleştirme ve söz hakkının verilmesiydi. Bu sayede oradaki herkesten bir şeyler öğrenme şansım oldu. Seminerde zaman çok hızlı ve bir o kadar da dolu geçti. Benim için çok faydalı bir seminer oldu. Tabi burada önemli olan öğrendiklerimizi hayatımıza uygulamamızdır. Bende bunu başarmak için çalışacağım. Bu seminere katılmamızı sağlayan ÇEK'e ve Rotary Kulübü'ne minnettarım.

 


 

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.