Nilüfer'de Şiir Festivali

Nilüfer'de Şiir Festivali

 

         12 Ekim Perşembe günü saat 19:00'da Nilüfer Belediyesinin düzenlediği 2. Uluslar arası Nilüfer Şiir Festivali, BAOB ( Bursa Akademik Odalar Birliği ) oditoryum'da gerçekleşti. Festivale, Destek Birimler Yurtlar Müdürü Ayşen İnci, Yurt Müdürü Sema Üçok, Kurumsal İletişim Sorumlusu Teoman Alper, bir belletmen öğretmen Emel Toper ve 26 öğrenci katılmıştır.

        Gecede açılış konuşmasını Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü  Sn Güney Özkılınç yaparak şiirin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Gece  Belediye Başkanı Sn Mustafa Bozbey'in konuşmasıyla devam etti.  Bozbey'in  misafirlere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşması, festivali tanıtması ile sürdü.   2. si düzenlenen festivalin bu yılki temasının "Yaşamı Kutsamak" olduğunu söyleyerek büyük  ilgi gördüğünü bu ilginin de onları mutlu ettiğini belirtti. Yurt içinden ve yurt dışından 14 şair geceye katılarak şiir severlerle buluştu.

       Açılış konuşmalarının ardından, usta şair Ataol Behramoğlu sahneye çıkarak şiirlerini seslendirdi ve büyük alkış aldı. Gece hikaye anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi ve müzisyen Faysal Mecit ile beraber "Şiir Masalın Kucağında" adlı hikayesinin anlatımıyla sürdü. Daha sonra  Nilüfer Kent Band'da Cemal Süreyya, Orhan Veli, Sabahattin  Ali, Can Yücel ve Bülent  Ecevit gibi isimlerin bestelenmiş şiirlerini seslendirerek geceye renk kattılar.

        Gecenin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı  Mustafa  Bozbey, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç  gecede emeği geçen isimlere plaket vererek  teşekkür  ettiler.

 

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.