Sinema Heyecanı "Ekşi Elmalar"

Sinema Heyecanı "Ekşi Elmalar"

Nilüfer Rotary kulübü başkan eşleri Nilay Gür ve Harika Başak yurdumuzu ziyaret ettiler ve öğrencilerimize sinema etkinliği yapmak istediler. Vizyondaki filmler araştırıldı ve Ekşi Elmalar isimli filmine gitmeye karar verildi.

Rotary Kulüp eşlerinin temin ettikleri biletlerle 9 Kasım'da Carrefour sinema salonunda seyredilen filme, Yurt müdürü Sema Üçok, müdür yardımcısı Meliha Çoşkun, belletmen öğretmenlerimizden Emel Toper, Hatun Soğucak ve 26 öğrencimiz katıldı.

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği aynı zamanda başrolünde yer aldığı "Ekşi Elmalar" filmi ile sezonu açtık. Filmin konusu, "Hikaye 1970'lerin sonunda Hakkâri'de başlayıp 90'lı yılların sonunda Antalya'da son buluyor. Filmin öyküsü, Belediye Başkanı Aziz Özay'ın etrafında şekilleniyor. 30 yıllık zamana yayılan filmde, Adalet Partisi'ne gönülden bağlı ama her seçimde vekil olmayı kıl payı kaçıran reis 'Aziz Özay', Hakkâri'ye teleferik getirip turizmde kalkınmayı hedefleyen derecede ilerici siyasi görüşlerine rağmen özünde muhafazakâr biri.  Bahçesindeki meyve ağaçları ve evlenme çağındaki 3 kızıyla adından söz ettiren Reis Bey, bahçesinde aşı tutmayan inatçı ekşi elma ağaçlarının varlığından rahatsız olacak kadar farklılıktan hoşlanmıyor ve sürekli aşı yaparak kırmızı elma üretiyor. Yalnız bir elma ağacı ne yaparsa yapsın inatla aşı tutmuyor. O arada kızlarına gönül veren bireylerden söz ediliyor. Kızına talip olan mühendisi de reddediyor. Reddedilen mühendiste ekşi elma fidesini alarak tayinini Antalya'ya çıkarıyor. Ekşi elmalar aslında burada hem geçmişe, doğal olana özlemi temsil ediyor, hem de özgürlüğün kısıtlanmasına doğanın bile başkaldırdığını gösteriyor.

Film bize hem duygusal hem de eğlenceli dakikalar yaşattı. Keyifle izlenen film herkes tarafından çok beğenilerek çok mutlu bir şekilde yurda dönüldü.

 

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.